Tegnap megismertettem veletek az egyszerű rántás elkészítésének a módját.
Ma egy másik sűrítési eljárást szeretnék megmutatni, a habarást, hogy ne háborodás legyen a vége :-)
Ezzel is sokféle étel sűríthető be, pl. főzelék, leves, mártás.
Amire szükségünk van:
Egy kis műanyag tál+fakanál
víz vagy főzőlé
tejföl vagy tej
liszt
A tálba tegyük a lisztet és a tejfölt és keverjük simára (ezek mennyisége a besűrítendő étel mennyiségétől és milyenségétől függ. Ugye egy levesnek nem kell ugyanolyan sűrűnek lennie, mint egy főzeléknek. A szakácskönyvek általában jelzik a mennyiségeket, de idővel te magad is rá fogsz érezni). Mikor simára kevertük, akkor apránként engedjük fel annyi vízzel, amennyire szükség van a recept szerint, vagy adjunk hozzá az éppen készülő étel levéből apránként és mindig keverjük jól el. Ez azért jobb megoldás, mert így kiegyenlítjük a hőmérsékletet és elkerülhetjük, hogy az étel tetején csomók úszkáljanak.
Ezzel az eljárással behabarhatunk zöldbab levest vagy főzeléket, tökfőzeléket, gyümölcsmártást, gyümölcslevest stb.
Nagyon jó szórakozást és gyakorlást kívánok Nektek! Ha véletlenül nem sikerül elsőre, ne keseredj el! Senki sem úgy születik, hogy keni-vágja ezeket a dolgokat. Vedd viccesre, nem dől össze a világ. Csak csináld és kész. Menni fog!
Ha hasznosnak találod a cikket, kérlek oszd meg másokkal is! Ha érdekelnek további írásaim, a Rólunk rovatban felíratkozhatsz hírlevelemre, így minden újdonságról értesülni fogsz.
Szeretettel várlak facebook oldalamon is: Angyali Háztartás
—————