Ez a finom tonhal saláta gyermekkorom óta nagy kedvencem. Nagyapám specialitása volt és én azóta is nagyon szeretem. Gyakran készítette, ha vendégek jöttek és tényleg mindenkinek ízlett. Még az is megette, aki nem szerette a halat.
Hozzávalók: egy olajoshal konzerv, egy kukorica konzerv, tejföl, majonéz, só, bors, citrom.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Anyagköltség: kb. 600 Ft 4 főre
Elkészítése:
Vegyünk elő egy olajoshal konzervet (igazán mindegy, hogy milyen hal), egy kukorica konzervet, tejfölt, majonézt, sót, borsot, citromot.
A halkonzervet és a kukorica konzervet bontsuk ki és csöpögtessük le. Addig egy tálban keverjünk össze 2-3 kanál tejfölt és ízlés szerint majonézt. Sózzuk, picit borsozzuk. Nyomjunk bele néhány csepp citromlevet, majd keverjük hozzá a halat és a kukoricát. Tetejét frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Nagyon finom frissen is, de igazán másnap lesz jó, amikorra összeérnek az ízek.
Próbáljátok ki! Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis elég különleges ahhoz, hogy a többiek megdícsérjenek az ügyességedért!
Jó étvágyat kívánok Nektek hozzá, szeretettel!
—————