Az egyik legjobb dolog a világon, ha üldögélhetsz a teraszodon, nézheted a naplementét vagy a tájat, beszélgethetsz a barátokkal és finom koktélt iszogathattok. Persze csak mértékkel!
Most a gyömbéres caipirinha receptjét hoztam el Nektek:
Hozzávalók per fő: fél lime (jó a citrom is) cikkekre vágva, 2 ek. barna nádcukor, 1 szelet friss gyömbér, tört jég, 0,5 dl cachaca (de jó bármilyen nádcukorból készült rum is).
Elkészítési idő: max. 5 perc
Anyagköltség: max. 300 Ft/fő
Elkészítés: A limot, a cukrot és a gyömbért egy kis tört jéggel együtt shakerbe töltjük (ha nincs shaker megfelel egy jól záródó befőttes üveg is). Alaposan összerázzuk az egészet. A poharakat háromnegyed részig töltjük tört jéggel (ha nincs tört jeged, akkor a jégkockákat tedd egy tiszta zacskóba és elő a húsklopfolóval). Erre öntjük a rumot, majd szűrővel rászűrjük a limos keveréket.
Díszítjük és máris kínálhatjuk!
Jó szórakozást kívánok Nektek!
—————