A gomba fasírtot azért szeretem, mert vacsorának magában is remek! Én szoktam hozzá készíteni egy kis öntetet, hogy ne legyen olyan száraz, de egy bögre finom meleg teával is kitűnő!
Hozzávalók: fél kiló gomba, 2 db szárazzsemle, 2 tojás, só, bors, rozmaring vagy majoránna, zsemlemorzsa, olaj.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Anyagköltség: kb. 450 Ft/4 fő
Elkészítés: a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, húsdarálón ledaráljuk. A zsemlét beáztatjuk, majd ezt is ledaráljuk. Egy tálban a hozzávalókat összekeverjük. annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amit felvesz, hogy egy nem túl lágy, de könnyen formázható masszát kapjunk. Fasírtokat formázunk belőle, majd kevés olajban mindkét oldalát kisütjük.
Amíg a fasírtok sülnek én a következő öntetet készítem hozzá: egy kis doboz tejfölt simára keverek, picit sózom és snidlinget vagy lilahagymát darabolok bele, összekeverem. De reszelhetsz bele finom hónapos retket is. Azzal is kitűnő.
És máris kész egy finom, könnyű vacsora.
—————