A halat is nagyon szeretjük, próbálom betartani, hogy hetente legalább egyszer együnk halat. Még nem vagyok túl sikeres benne, de igyekszem. Mivel vasárnap nincs nyitva semmi, így szombat este az egyik üzlet zárás előtt leakciózta a halkészletét, így két gyönyörű pisztrángot tudtam venni kb. 700 Ft-ért. Hát nem hagytam ott. Másnap el is készítettem!
Hozzávalók: 2 db konyhakész pisztráng, só, olívaolaj, fokhagyma, pirospaprika, bors.
Elkészítési idő: kb. 40 perc+az állás.
Anyagköltség: kb. 800 Ft
A halakat alaposan megmossuk, letörölgetjük. Beirdaljuk, majd sóval bedörzsöljük kívül-belül. Állni hagyjuk (ha lehet, akkor egy éjszakát, ha nem akkor pár órát). Addig összekeverjük a többi hozzávalót.
A halat bekenjük ezzel a páclével, tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és közepes hőmérsékleten sütjük 30 percig. Utána levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon.
Én most friss salátát készítettem hozzá, de eheted sült krumplival is!
Jó étvágyat hozzá!
—————