Főzés vagy gyors kaja?

2015.10.07 14:14

Sokszor vagyunk úgy vele, hogy semmi kedvünk a konyhában robotolni az egész napos munka után, de valamit mégis csak enni kell nekünk is meg a családnak is. Nem szeretnénk értékes órákat elvenni a szeretteinkkel együtt tölthető kevés kis időből. Ilyenkor az ember azon gondolkodik hogy mi is lehetne a legjobb megoldás. Ekkor jut eszébe az előszobában kallódó szórólap, nyúl a telefonért és máris megrendeli a kiszállításos akármilyen ételt. Viszont állandóan pizzát vagy kínait rendelni egy idő után unalmas is és nem is pénztárcabarát módszer. Nem beszélve az egészségességéről. Dobozos étel fogyasztása egyébként szerintem nem növeli a boldogságszintünket, hiszen egyrészt azt sem tudjuk mit eszünk, másrészt egyáltalán nem olyan, mintha magunk csináltuk volna. A magunk készítette étel nagy előnye, hogy belefőzhetjük a szeretetünket is és azt odaadhatjuk azoknak akiknek akarjuk :-) Ilyet sem boltban, sem kifőzdékben nem lehet kapni. Igazam van?

Én is vagyok így néha. Vagy időm vagy kedvem nincs főzni, vagy éppen egyéb fontos dolgaim vannak, vagy későn érek haza és ez akkor már csak nyűg. Persze marja az embert a lelkifurdalás, mert szeretne is csinálni valamit meg fáradt is. Na, ilyenkor mi legyen? 

Ezen problémák kiküszöbölésére az évek alatt kidolgoztam a saját módszereimet, melynek segítségével ezeket a nehéz időszakokat is könnyen át tudom vészelni.

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogyan lehet ezt a problémát áthidalni, szívesen megosztom veled! Ne gondolj itt csodafazekakra, varázsfakanálra stb, mert nem ilyen megoldást találtam ki.

Az általam összegyűjtött receptek egy része családi maradvány. Minden receptet többszörösen teszteltem, és bizton állíthatom, hogy a legjobb, leggyorsabb, legpraktikusabbakat szedtem egy csokorba.

 

 

Spagetti, Szakács, Víz, Forró Víz, Pot  Saláta, Friss, Torokfájás, Paradicsom

Ha ismersz olyan embert, akinek szüksége van egy két jó tanácsra, kérlek oszd meg vele a fenti bejegyzést. De a facebookon is megtalálsz: Angyali Háztartás

 

—————

Vissza