Finom, melengető zellerkrémleves

2015.10.22 19:07

Ezt a finom, melengető levest nagy szeretettel ajánlom, hiszen ebben az egyre gyakoribb hűvös időben nagyon jól esik, és tökéletesen megfelel akár vacsorára is. Két-három főnek ép elég!

Ha nincs több időd, csupán csak harminc perced, akkor nyugodtan vágj bele! Nem fogsz csalódni, azt garantálom!

Lássunk is munkához.

Hozzávalók: 1 zellergumó (kb. 40 dkg), 1 krumpli, 1 alma, 1 ek. olaj, 2 dkg vaj, csipet cukor, só, bors 1dl tejszín, 1 tojás sárgája, pirított kenyérkocka.

Elkészítési idő: max. 40 perc

Anyagköltség: max. 600 Ft 4 főre

Elkészítés: Vegyünk egy fej zellert, egy krumplit és egy almát. A nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. Közben egy kanál olajon olvasszunk meg egy darabka vajat. Ha összeolvadtak, akkor tegyünk bele egy csipet cukrot és karamellizáljuk. Mikor ezzel megvagyunk, akkor a reszelt zöldségeket öntsük a vajas olajra és pirítsuk együtt őket. Ha ezzel kész vagyunk, akkor öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk meg. Ez kb. 15 perc. Amikor puha a zeller, akkor vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze az egészet. Ha túl sűrű lenne, akkor még öntsünk hozzá annyi vizet, hogy hígabb legyen mint amilyen sűrűn szeretjük a levest. Míg újra felforr, addig egy tojás sárgáját keverjünk össze 1 deci tejszínnel, majd apránként eresszük fel a forró levessel és folyton kevergessük. Ha a leves újra felforrt, akkor kapcsoljuk ki a tüzet alatta és óvatosan öntsük rá a tejszínes keveréket. Eközben folyamatosan kevergessük a levest. És már tálalhatjuk is. Megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal is.

 

                                         

JÓ ÉTVÁGYAT MINDNYÁJATOKNAK!

Ez egy elronthatatlan recept és kevés idő és pénzbefektetéssel finom, könnyű levest kreálhattok.

Ha érdekelnek további hasonlóan maceramentes ételek iratkozz fel hírlevelemre, mert minden új feliratkozót megajándékozok egy ilyen receptgyűjteménnyel!

Szeretettel várlak facebook oldalamon is: Angyali Háztartás :-)

—————

Vissza