Finom főzelék

2016.01.07 14:09

Vannak olyan napok, amikor az ember nem vágyik nehéz ételekre. Igazából nem is tudja, mit enne, csak annyit tud, hogy valami könnyű ebéd vagy vacsora az.

Ilyenkor szoktam elővenni ezt a finomfőzelék receptet, amit én általában tükörtojással készítek el.

                                        

Finomfőzelék

Hozzávalók: eredetileg sárgarépa és zöldborsó, de én gyakran csinálom a fagyasztómban található franciasaláta alapból vagy mexikói zöldségkeverékből. Ha eredeti nyers zöldségből készíted, akkor egy kicsit tovább tart. Ilyenkor a sárgarépát meg kell pucolni és apró kockákra vágni. A folytatás minden zöldség esetében egyforma. A zöldségeket egy pici sóval és egy korty vízzel fedő alatt megpárolom, majd behabarom. Ízesítem egy pici cukorral és petrezselyemzölddel megszórom. Tükörtojással tálalom. Szép színes, vidám és nem utolsó sorban könnyű ebéd.

Habarás: Egy tálkába teszek (a főzelék mennyiségétől függően) tejfölt és egy-két kanál liszttel simára keverem, majd apránként vízzel hígítom. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor lehúzom az edényt a tűzről és hőkiegyenlítés után a főzelékre öntöm a habarást. Jól elkeverem, visszateszem az edényt a tűzre és felforralom az egészet.

A hőkiegyenlítés azt jelenti, hogy a főzelék forró főzőlevéből apránként adagolok a habaráshoz és mindig jól elkeverem. Majd amikor a habarás már elég híg (azaz önteni tudod), akkor ráöntöm a főzelékre. 

Próbáld ki te is ezt a tényleg nagyszerű, olcsó és könnyen elkészíthető finomságot. Hidd el, imádni fogod!

 

—————

Vissza