Esti toalet

2016.07.31 16:51

Sokat tehetünk bőrünk szépségéért, egészségéért, ha este, lefekvés előtt alaposan letisztítjuk arcbőrünket. A sminkben alvás elmegy, amíg az ember fiatal, de nem javasolható, hiszen a későbbiekben megbosszulja magát. Este mindenki álmos, fáradt, de érdemes rászánni azt az egy-két percet, amíg eltávolítjuk a sminket és a napközben rárakódott port, szennyeződést.

Attól, hogy nem látszik piszkosnak az arcod, azért még tele van porral. Ha zsíros a bőröd, akkor abba még jobban beletapad a por. Utána meg csodálkozunk, honnan ez a sok pattanás.

Egy szó mint száz, fordíts az arcbőröd ápolására néhány percet! Nem fogod megbánni. Hiszen ha most még nincsenek is látható nyomai a hanyagságnak, a későbbiekben halmozottan fog érvényesülni. Viszont ha odafigyelsz magadra, akkor annak előnyeit a későbbiekben még hosszútávon is élvezheted!

Lássuk lépésről lépésre a teendőket normál esetben:

1.       A sminkedet egy sminklemosóval átitatott vattapamaccsal töröld le, majd langyos szappanos vízzel mosd meg az arcodat. Ha száraz, érzékeny bőröd van, akkor használj a bőrödnek megfelelő arclemosó készítményt.

2.       Ezután egy tonikkal átitatott vattapamaccsal töröld át az arcbőröd. Meg fogod látni, hogy még egy alapos arcmosás után is mennyi szennyeződés marad a vattán!

3.       Krémezd be az arcodat a bőrödnek megfelelő krémmel. Meg is masszírozhatod!

4.       Extra esetben a krémezés előtt tegyél fel egy arcpakolást!

 

Hulla fáradt vagy és nincs kedved bíbelődni az esti toalettel? Akkor próbáld ki ezt a szupergyors módszert. Ez persze nem helyettesíti az alapos ápolást, de egyszer-egyszer alkalmazhatod:

1.       Fogj egy nedves törlőkendőt és töröld át vele az arcodat alaposan. Addig cserélgesd a törlőkendőket, amíg tiszta nem marad. Akkor kész vagy vele! Mehetsz aludni!

Természetesen a legjobb szépségápolási módszer egy kiadós alvás! Ezt semmivel sem lehet pótolni!

Ne hanyagoljátok el magatokat! Szeressétek, tiszteljétek minden porcikátokat, hiszen a tested később sokszorosan meghálálja ezt!

 

                        

—————

Vissza