Én nagyon szeretem a JÓ pogácsát. Még kezdő koromban szereztem a következő receptet, amikor mindig úgy jártam, hogy hiába szerettem volna egy JÓ pogácsát készíteni, hiába volt minden erőfeszítés, sehogy sem sikerült! Pedig mindent megtettem, és mégsem. Vagy nem kelt meg, vagy szétlapult és még sorolhatnám. Nem voltam elégedett. És akkor találtam rá erre a nagyon egyszerű receptre! Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs macera. Elárulom azért, hogy egyetlen hátránya van a sok előnyével szemben: csak frissen jó (másnap még határeset, ha nylon zacskóban tárolod)! Viszont készíthetsz nagy adagot is, mert a fagyasztóból kivéve máris sütheted és 20 perc alatt kész is van a friss pogácsa! Viszont fontos, hogy amit kiveszel a fagyóból, azt süsd is meg.
Most ezt a negyon finom pogácsa receptet szeretném megosztani veletek!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg vaj vagy margarin, 75 dkg túró és egy evőkanál só.
Ezeket mind gyúrd össze és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap ki kell nyújtani, a tetejét berovátkolni, tojással megkenni és előmelegített sütőben megsütni. Szórhatsz rá reszelt sajtot is, vagy a tojást összekeverheted egy kis őrölt köménnyel vagy pirospaprikával is.
Ha kipróbáltad és jó lett a recept, kérlek oszd meg másokkal is, hagy legyen az ő életük is könnyebb! Köszönöm!
—————