Edényszárító takarítása - egyszerűen

2016.05.27 10:48

Egy háztartásban könnyen előfordulhat, hogy a mosogató melletti edényszárító gyalázatosan néz ki. Az még a legkisebb probléma, hogy ha megszárad, akkor vízfoltos, vízköves lesz. Na, de amikor már a kosz mellett a penész is felüti a fejét. Az már elég undorító! Nem utolsó sorban pedig mindenki tudja, milyen egészségromboló hatása van a penésznek.

Na, nem gond akkor, ha felveszel megint egy új szokást. Ez pedig ezen kis alkalmatosság rendszeres takarítása! Nem kell naponta súrolni, még hetente sem, ha megfogadod a következő tanácsokat:

-          ha elmosogattál és még el is törülgettél (meg a mosogató is fényes), akkor egy nedves ronggyal vagy törlővel csak simán töröld ezt is át (a tálcát és a csurgatót egyaránt)

-          hetente egyszer azért egy kicsi vizet és domestost vagy egyéb fertőtlenítőt tegyél bele (kb. 1-2 dl víz és egy csepp domestos vagy egy evőkanál hypo), hagyd állni 20 percet és öblítsd ki alaposan

-          ha zöld vagy, akkor szórjál rá szódabikarbónát és önts rá egy kis ecetet. Esetleg szét is kenheted a felületeken. Szintén hagyd állni, majd alaposan mosd le!

-          ha esetleg mégis annyira ráérett már a kosz, akkor ne sajnáld kidobni (vagy más módon hasznosítsd) és vegyél egy szép újat és fogadd meg, hogy ennek már jobban gondját fogod viselni.

Igazából ennyi a titok. Nem nagy dolog. Az idődből pedig a mosogatás után nem vesz el max. kb. 30 másodpercet :-)

     

—————

Vissza