Csokis-diós kocka

2016.02.06 12:34

Ezt a finom kis süteményt nagyon könnyű elkészíteni és elég olcsó is. Jól záródó dobozban napokig eláll (tudod, ha véletlenül nem ennétek meg). Kitűnő vendégváró süti, teához, kávéhoz remek.

Elkészítési idő: 1 óra összesen (gyúrás + sütés)

Ára: 350 Ft és 8 személyre elegendő

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg étcsoki, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1 sütőpor, csipet só, fél diók a díszítéshez.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A dión kívül minden más hozzávalót összegyúrunk, beleértve a langyos csokit is. Jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük, derelyevágóval bekockázzuk (azt jelenti, hogy nem vágjuk fel a tepsi aljáig, inkább csak a tetején húzzuk végig, bejelölve ezzel, hol is fogjuk felvágni), majd minden kocka tetejére egy fél diót nyomunk (én most a maradék tört diót tettem rá, mert egész most nem volt) és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 percig sütjük. 

Mikor kisült a süti, kivesszük a sütőből és még melegen az előre bejelölt helyen elvágjuk most már rendesen a derelyevágóval.  A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel vagy olvasztott lekvárral, de magában is nagyon finom.

Próbáljátok ki ha valami olcsó és elronthatatlan finomságra vágytok :-)

Jó kísérletezést kívánok Nektek, szeretettel!

—————

Vissza