Ezt a finom kis süteményt nagyon könnyű elkészíteni és elég olcsó is. Jól záródó dobozban napokig eláll (tudod, ha véletlenül nem ennétek meg). Kitűnő vendégváró süti, teához, kávéhoz remek.
Elkészítési idő: 1 óra összesen (gyúrás + sütés)
Ára: 350 Ft és 8 személyre elegendő
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg étcsoki, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1 sütőpor, csipet só, fél diók a díszítéshez.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A dión kívül minden más hozzávalót összegyúrunk, beleértve a langyos csokit is. Jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük, derelyevágóval bekockázzuk (azt jelenti, hogy nem vágjuk fel a tepsi aljáig, inkább csak a tetején húzzuk végig, bejelölve ezzel, hol is fogjuk felvágni), majd minden kocka tetejére egy fél diót nyomunk (én most a maradék tört diót tettem rá, mert egész most nem volt) és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 percig sütjük.
Mikor kisült a süti, kivesszük a sütőből és még melegen az előre bejelölt helyen elvágjuk most már rendesen a derelyevágóval. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor meglocsolhatjuk egy kis narancslikőrrel vagy olvasztott lekvárral, de magában is nagyon finom.
Próbáljátok ki ha valami olcsó és elronthatatlan finomságra vágytok :-)
Jó kísérletezést kívánok Nektek, szeretettel!
—————