Borsos-mustáros tarja

2016.03.20 09:52

A borsos-mustáros tarja a család egyik kedvence. Nagyon könnyen elkészíthető előre (én már a páccal együtt szoktam fagyasztani. A pácban amúgy is állnia kellene legalább egy napot, így kettő az egyben!). A bepácolt tarját már csak sütni kell, ha kivettük a fagyóból vagy a hűtőből. A tarját pedig azért szeretjük, mert az egyik legfinomabb, legszaftosabb része a sertésnek. Puha, omlós hús.

Hozzávalók: egy kiló tarja felszeletelve, bors, mustár, olívaolaj (jó a sima napraforgó olaj is). Ez az alap, de tehetsz még bele rozmaringot vagy köménymagot is, ha szereted. Sózni még nem kell, mert a sós lében való állás során a húsból kijön a nedvesség és olyan lesz sütés után, mint a cipőtalp. Csak akkor sózzuk, ha már sütjük.

Ára: max. 1000 Ft.

A páchoz az olívaolajat, borsot, mustárt összekeverem. A húst egy nylon zacskóba teszem, a pácot ráöntöm, a zacskó száját bekötöm és a zacskón keresztül a húst jól bedörzsölöm a páccal. De csinálhatod úgy is, hogy a húst egy tálba teszed, ráöntöd a pácot és a kezeddel belemasszírozod a húsba a pácot. Hűtőbe tesszük a felhasználásig (vagy fagyasztjuk!).

      

A sütőt bekapcsolom. A húst a tepsibe teszem, megsózom. Ráöntöm a maradék pácot, pici vizet öntök alá, lefedem alufóliával és addig sütöm, amíg jó nem lesz. Kb. 2 óra.

Adhatunk hozzá hagymás tört krumplit vagy csónak burgonyát, savanyúságot.

Nem lehet elrontani, nagyon könnyű elkészíteni!

Jó étvágyat hozzá!

—————

Vissza