Bográcsozás

2016.05.16 11:27

Bográcsban főzni nagyszerű mulatság, főleg, ha jó társasággal vagy. Szép az idő, kellemes a hangulat, kint van az ember a friss levegőn stb. Szóval remek közösségi program. Közösen eltervezhetitek, hogy mit főzzetek. Összeadni a pénzt, valaki bevásárol, valaki(k) megfőz(nek) és közben lehet jókat beszélgetni, játszani vagy egyszerűen csak élvezni a gyönyörű tavaszi, nyári időt.

Amire szükségünk van: bogrács, állvány, tüzifa, gyújtós, gyufa, alapanyagok az ételhez és sok-sok jókedv.

A bogrács űrtartalmát a személyek száma szabja meg, de ha több készül az ételből, akkor hívhatunk még embereket vagy becsomagolhatjuk a maradékot másnapra.

A tűzrakásnál figyeljünk oda, hogy csak olyan helyen rakjunk tüzet, ahol ezt semmi sem tiltja!

Bográcsban az ételek íze teljesen más, mint ha a konyhában készítettük volna el. Ennek nem igazán tudom a magyarázatát. Talán belemegy az ételbe egy kis korom, hamu vagy a jókedv, a napsütés és a friss levegő? Vagy az ember jobban megéhezik a jó levegőn és jobban esik az étel? Ki tudja! De akár így, akár úgy, mindenképpen érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni és erre remek alkalom egy bográcsos étel elkészítése.

Bográcsban készíthetünk gulyáslevest, babgulyást, paprikás krumplit, slambucot, pásztortarhonyát, bármilyen pörköltet és még sorolhatnám.

Ha az ember gyerekekkel megy, akkor egy kis focizás, lábtengó, tollas, bújócska vagy fogócska csak jobbá teheti a kapcsolatot felnőtt és gyerek között. És nem kell mondani, hogy ez mit jelent a gyerekeknek, de a felnőttek is sokat profitálhatnak belőle.

És ha az étkezést egy finom kis házilag készített süteménnyel tudjuk megkoronázni.

Na, így kerek egy jó kis szabadtéri piknik!

Jön a nyár, egyre több a napos, szép idő. Iktassatok be minél több szabadtéri és egyben társasági összejövetelt. Élvezzétek az életet, örüljetek egymás társaságának, amíg lehet.

Joshua Tree, Nemzeti Park, Mojave Desert

 

—————

Vissza