Baconos csirkemáj salátával

2016.02.28 18:54

Egy kis friss tavaszi recept. 

Tavaszi a salátától lesz, egyébként bármikor könnyen elkészítheted és ez is kibír 2 napot!

Hozzávalók: 0,5 kg csirkemáj, 5-6 vékony szelet bacon, majoranna, olaj

Elkészítési idő: max. 40 perc

Anyagköltség: 400 Ft 4 főre+ saláta

A sütőt előmelegítem, hogy amíg a májjal foglalkozom, addig elérje a kellő hőmérsékletet. A tepsi aljára egy kis olajat öntök. A csirkemájakat megmosom és körbetekerem egy szelet baconnel, majd úgy fektetetem a tepsibe, hogy a bacon a máj alatt érjen össze, így szépen rásül, nem esik le róla. Az így betekert májat megszórom egy kis majoránnával (sózni nem szabad!). Beteszem a tepsit a sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütöm.

Addig elkészítem a salátát. Az öntettel kezdem. Egy kis tálba olívaolajat öntök (kb. egy evőkanál), sózom, borsozom, egy pici citromlevet nyomok bele és egy kis mézet, majd az egészet jól összekeverem. Ha nagyobb adagot készítek, akkor a hozzávalókat egy kisebb befőttesüvegbe öntöm, ráteszem a fedelét és alaposan összerázom.

     

A salátához mindenféle zöldséget (saláta, répa, hagyma, káposzta, paradicsom, retek stb.), amit itthon találok, feldarabolok. Egy tálba öntöm és mehet rá az előzőleg elkészített öntet. Alaposan összekeverem az egészet. Mire ezzel végzek, a máj is elkészül.

Olcsó, könnyen elkészíthető étel. Próbáljátok ki, bővítsétek a repertoárt!

                                        

—————

Vissza