Adventi naptár :-)

2015.11.25 20:03

Adventi naptárat nagyon sok mindenből lehet készíteni, hacsak nem bármiből. Nézz körbe otthon! Gyűjtsd össze,  amit érdemesnek találsz! Használd a fantáziádat!

Van sok gyufásdobozod? Vond be csomagolópapírral, filctollal számozd meg és kész is! Vagy építs belőle bérházat, kis fiókos szekrényt!

Az Ajándék, Ajándék, Ajándékok

Kinőtte a baba a zoknikat? Nincs meg mindkét párja? Nem baj! Használd ezeket adventi naptárnak! Csipesszel rögzítsd egy madzagon őket, előtte számozd meg alkoholos filccel és már mehetnek is bele az apró kis meglepetések!

Már a mézeskalács sütése előtt is arra gondoltál, hogy az lesz az adventi naptárad? Remek ötlet! Tojáshabbal, színes cukorkával, bármivel számozd meg őket, aggasd fel egy-két fűzfaágra, amit a vázába tettél. Az ágakat előtte lefújhatod hósprayvel is!

Vagy kereshetsz 24 db gyönyörű, szívet melengető karácsonyi vagy más témájú rövid kis versikét, idézetet, és nap mint nap egyet felolvashatsz magadnak. Nyomtasd őket szív, fenyő, rénszarvas vagy angyalka, mikulás formájú papírra, tűzd fel őket az emlékeztető faladra és ez is lehet egy adventi naptár!

De felhasználhatod a csokitojásban található kis, műanyag tojásokat is. Befestheted akrilfestékkel, lehet szakálla, szarva, farkincája vagy arca. Bármije! És azt teszel bele, amit akarsz! Tedd az egészet egy kis kosárkába az asztalodra!

Vagy sok a rongydarab otthon? Varrj belőle apró kis zsákokat! Alkoholos filccel számozd meg vagy ráapplikálhatod a számokat, ahogy tetszik! Mikor ezzel elkészültél, akkor fűzz bele piros fonalat. Ha megtöltötted apróságokkal, akkor húzd össze a zsák száját és ezt is felcsíptetheted madzagra, de beállíthatod egy kis kosárkába is.

Adventi Naptár, Ajándékok, Nicholas  Adventi Naptár, Advent, Karácsony

Vagy mire jó a papírtörlő gurigája? Vághatsz belőle egyforma vagy nem egyforma nagyságú darabokat. Ha egyforma, akkor becsomagolhatod úgy is mint egy szaloncukrot. Ha nem egyforma, akkor festhetsz rá bármit, ami az ünnepkörhöz kapcsolódik. Kosár, asztal és KÉSZ!

Remélem, tudtok választani ebből az ötlethalmazból!

Ja, és hogy mi kerüljön bele? Hát bármit beletehettek, de nézzünk néhány ötletet!

-          csoki, cukorka, keksz, dió, mogyoró, mandarin

-          egy szeretet jegy (ma megcsinálom helyetted ezt vagy ezt, megvakargatom a hátad, stb.)

-          egy szép idézet (magad is írhatsz egyet!)

-          gyerekeknek egy-egy puzzle, ami karácsonyra kitesz egy képet (te is meg tudod csinálni!)

-          egy mozi vagy színházjegy? esetleg egy fürdő belépő?

-          szintén gyerekeknek egy-egy lego

-          vagy egyik nap egy kifestő, másnap egy ilyen színű, harmadnap egy olyan színű ceruza

-          lufi

-          hajgumi, hajcsat

Azt gondolom, hogy mindenki találhat számára megfelelő „tölteléket” az adventi naptárjához a fenti felsorolásból. De kíváncsiak vagyunk, nektek mivel sikerült megtölteni a saját naptáratokat! Várjuk a TI ötleteiteket is! Kérünk benneteket osszátok meg velünk!

 

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg másokkal is! Ha a héten iratkozol fel hírlevelünkre, akkor részt veszel nyereménysorsolásunkon, ahol ezen a héten Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz című könyve kerül kisorsolásra.

—————

Vissza