A tökéletes habkarika, mint karácsonyfa dísz

2015.12.01 18:22

Sokáig kutattam a tökéletes habcsók receptjét, de csak nagyon sok próbálkozás után sikerült rálelnem :-)

A legtöbb ember szereti, bár egy kicsit túl édes, de finom ropogós. És nagyon sokáig eltartható. Így ha sok a szabadidőd, unatkozol és csinálnál valamit, akkor ezzel is készülhetsz előre.

Habcsók, Desszert, Édesség, Élelmiszer

A habcsók sok édesség alapja, de ebben az időszakban leginkább a karácsony miatt gondolok rá. Nagyszerű díszt (habkarikát) készíthetünk belőle a karácsonyfánkra!

Hozzávalók: 1 tojásfehérjéhez 15-20 dkg átszitált! (ez nagyon fontos) porcukor, 1-2 csepp ecet (szemcseppentőt szoktam használni).

A tojásfehérjét keményre felverem. Apránként hozzáadom a porcukrot és mindig tovább verem a habverővel. A művelet legvégén adok hozzá 1-2 csepp ecetet és azzal is verem. A tepsibe sütőpapírt teszek és habzsákból formákat nyomok a papírra. Úgy kell számolni, hogy a formák megnőnek, így bőven hagyjunk helyet közöttük! Kis lángon sütjük, csak pár percig. A sütőajtót picit nyitva szoktam hagyni. Akkor jó ha megkeményedett és picit lehet rózsaszín a teteje. Egyet vegyünk ki próbából és törjük ketté. A belsejének is ropogósnak kell lenni! Akkor jó!

Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban hónapokig eláll és bármikor elővehetjük. Készíthetünk belőle karácsonyfa dízst, de lehet készíteni Pavlova tortákat, különféle gyümölcsös krémeket (pl. narancsosat ilyenkor) és lehet amellé kínálni.

Eper Desszert, Maracuja, Jég, Chantilly

—————

Vissza